Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 18:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματική έκκληση από τον Σ. Τσιόδρα – «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»

Δραματική έκκληση από τον Σ. Τσιόδρα – «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»

Δραματική έκκληση προς τους πολίτες απηύθυνε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» -μετά από αρκετές εβδομάδες- στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς» ξεκίνησε ο έγκριτος επιστήμοντας, ο οποίος αναφερόμενος στο νέο ρεκόρ κρουσμάτων (1.259), διαμήνυσε ότι «δεν χάνουμε την ελπίδα μας» και ότι «συνεχίζουμε να παλεύουμε με τα μέτρα εκείνα, τα οποία δεν σταματάνε την κοινωνική ζωή». 

Διαπίστωσε πάντως , ότι σήμερα αυξάνονται οι συζητήσεις -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- για την επιλογή ενός καθολικού lockdown, εφόσον συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown» διαβεβαίωσε, σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζοντας ότι «η προσωπική επιλογή του καθενός θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πώς θα συνεχίσει η πανδημία στην πατρίδα μας». 

Παραδέχθηκε πάντως, ότι -όπως αναμενόταν- «είναι χειρότερα τα πράγματα στο 2ο κύμα», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα της συνείδησης, είναι η ώρα να μιλήσουν οι καρδιές, οι δικές σας καρδιές, είναι μια επιλογή ελευθερίας».

Όσον αφορά τις επιστημονικές εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι «θα έρθει νωρίτερα από όσο περιμένουμε». Και συνέχισε: «Έχουμε ελπίδα ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης και των ΗΠΑ δουλεύει και στις μεγάλες ηλικίες». «Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας. Εμείς ως επιστήμονες είμαστε εδώ, προσπαθούμε να προχωρήσουμε προς τα μπρος με τους λιγότερους περιορισμούς».

«Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή» τόνισε, επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας, προτού συμπληρώσει τα εξής: «Δεν ήρθα να μιλήσω για φόβο, ήρθα να μιλήσω για την ελευθερία που επιβάλλει ο εαυτός μας στον εαυτό μας, και όταν εσύ επιβάλλεις στον εαυτό σου μια συμπεριφορά είναι και πιο εύκολο να την τηρήσεις. Από όλους μας, ακόμα κι από μένα που μου έτυχε, απαιτείται μια παραπάνω θυσία».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News