Κοινωνία Δευτέρα 1/02/2021, 14:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη για 122 θέσεις επιστημονικού – τεχνικού προσωπικού σε ερευνητικά κέντρα

Φωτ. Unsplash (Markus Winkler)

Απόφαση για την έκδοση προκήρυξης πλήρωσης 122 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού – Τεχνικού προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρίστος Δήμας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσουν οι διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ, για την πλήρωση επιπλέον 30 θέσεων στα  ερευνητικά κέντρα με διοικητικό προσωπικό.

«Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τυπικών διοικητικών διαδικασιών και προχωρήσαμε στην υπογραφή της απόφασης για την προκήρυξη των 122 θέσεων ειδικού επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού που θα στελεχώσει τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, κάτι που το είχαν απόλυτη ανάγκη. Έτσι διασφαλίζουμε τη συνέχεια όλων των Κέντρων και ευχαριστώ ιδιαιτέρως για αυτό τον υφυπουργό, κ. Χρίστο Δήμα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της ενδυνάμωσης των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας. Πρόκειται για άλλο ένα στρατηγικό βήμα που στοχεύει στο να κρατήσουμε τα νέα μυαλά στην Ελλάδα και να αντιστρέψουμε την φυγή τους στο εξωτερικό» σημείωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Χρ. Δήμας.

Money Review