Κοινωνία Τρίτη 30/04/2024, 11:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται συσκευασμένη σταφίδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται συσκευασμένη σταφίδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά συσκευασμένη σταφίδα με την επωνυμία «ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ – FARMERS UNION MEDITERRANEAN DELICACIES 200 γρ.» με αριθμό παρτίδας L 2308 και ημερομηνία λήξεως 12/2024 της εταιρείας «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ».

Οι καταναλωτές που έχουν αλλεργία στα θειώδη και το έχουν προμηθευτεί, καλούνται να μην το καταναλώσουν, καθώς δεν αναγράφεται η αλλεργιογόνος ουσία.

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται συσκευασμένη σταφίδα-1

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε διάφορα είδη Τροφίμων», προέβη σε δειγματοληψία του συγκεκριμένου τροφίμου, αναφέρει η ΕΡΤ.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι στη συσκευασία του δεν αναγράφεται η ουσία θειώδη (ως SO2) η οποία είναι αλλεργιογόνος, ενώ θα έπρεπε να τονίζεται με είδος χαρακτήρων που κάνει σαφή διάκριση από το υπόλοιπο του καταλόγου των συστατικών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση το Πάσχα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News