Κοινωνία Παρασκευή 17/11/2023, 17:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Δικογραφία για υπεξαίρεση ελαιολάδου από συνεταιρισμό

Χαλκιδική: Δικογραφία για υπεξαίρεση ελαιολάδου από συνεταιρισμό

ικογραφία για κακουργηματική υπεξαίρεση, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος σχηματίστηκε για αγροτικό συνεταιρισμό στη Χαλκιδική που καταγγέλθηκε για κλοπή ελαιολάδου.

Αναλυτικότερα, ο αγροτικός συνεταιρισμός καταγγέλθηκε τον Οκτώβριο του 2023, στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου για την κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου, από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του εν λόγω συνεταιρισμού.

Μετά από διερεύνηση της καταγγελίας δεν προέκυψε κλοπή για την προαναφερθείσα χρονική περίοδο, αλλά διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω αδικήματα τελέστηκαν από την άνοιξη του 2022 έως το καλοκαίρι του 2023. Επί του παρόντος, η έρευνα συνεχίζεται και για προηγούμενα χρόνια. Επίσης, διερευνάται η νόθευση και παράτυπη διάθεση ποσοτήτων ελαιολάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ η συνολική ποσότητα του ελαιολάδου, για το οποίο διερευνάται η αφαίρεσή του, υπερβαίνει τους 80 τόνους.

Η μονάδα του αγροτικού συνεταιρισμού έχει σφραγισθεί από τις αρμόδιες Αρχές ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: kathimerni.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News