Κοινωνία Κυριακή 21/04/2024, 21:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 58χρονος για απάτες – Ζητούσε χρήματα για συμμετοχή σε στοιχηματικές εταιρίες

Η προκληθείσα οικονομική ζημιά ανέρχεται σε ποσό ύψους 220.600 ευρώ.

Συνελήφθη 58χρονος για απάτες – Ζητούσε χρήματα για συμμετοχή σε στοιχηματικές εταιρίες

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη Γλυφάδα ένας 58χρονος ημεδαπός ο οποίος εξαπάτησε πρόσωπα με το πρόσχημα συμμετοχής τους σε στοιχηματικές εταιρίες.

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 58χρονος προσέγγισε πρόσωπα και τα έπεισε να προχωρήσουν σε καταβολή κεφαλαίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδρυση εταιρίας η οποία αποσκοπεί στην ίδρυση άλλων στοιχηματικών εταιριών. Αφού τους παρουσίασε επιχειρηματικά πλάνα που συνοδεύονταν από τα προσδοκώμενα κέρδη που θα επέφερε η επένδυσή τους, τους έπεισε να προχωρήσουν στην καταβολή των αιτούμενων χρηματικών ποσών. Ο κατηγορούμενος προκειμένου να ισχυροποιήσει τις διαβεβαιώσεις για την επιτυχία της επένδυσης τους, έστελνε γραπτά μηνύματα που επιβεβαίωναν τα κέρδη που δήθεν αποκόμιζαν.

Ωστόσο, στον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό, δεν προέκυψαν οι προβλεπόμενες κινήσεις, ενώ δεν είχε εκδοθεί και η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, όπως είχε προσυμφωνηθεί.

Τέλος, ο 58χρονος ζητούσε καταβολή περαιτέρω χρηματικού ποσού με το πρόσχημα αύξησης του κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε δημιουργήσει προσωπικό προφίλ σε έτερη στοιχηματική εταιρία με τα στοιχεία του θύματος του, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Σε έρευνα στην κατοχή του και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 40.400 ευρώ, σταθεροί και φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι, usb, δύο ρολόγια, χρεωστικές κάρτες και χειρόγραφες σημειώσεις.

Η προκληθείσα οικονομική ζημιά ανέρχεται σε ποσό ύψους 220.600 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Baby Reindeer: Οι αληθινές ιστορίες stalking και κακοποίησης που έζησε ο Ρίτσαρντ Γκαντ έγιναν σειρά στο Netflix

Στην τσιμπίδα του νόμου ιστοσελίδα που εξαπάτησε δεκάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News