Κοινωνία Σάββατο 20/04/2024, 17:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Πειραιάς: Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος του κτιρίου στον Πειραιά, τμήμα του οποίου κατέρρευσε πριν από δύο ημέρες και τραυμάτισε θανάσιμα τον 31χρονο αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες.

Σημειώνεται ότι ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, είχαν αφεθεί την Τετάρτη, οι οκτώ εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων, στην Ακτή Μουτσοπούλου, πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης και ο νεαρός αστυνομικός φαίνεται ότι είχε πάει για μεροκάματο στην οικοδομή.

Ο 31χρονος καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά μέσα στο φορτηγό του συνεργείου και ενώ αρχικά είχε επικοινωνία με τους διασώστες τελικά ανασύρθηκε νεκρός. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News