Κοινωνία Πέμπτη 14/03/2024, 18:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Ενισχύει την Πυροσβεστική και τη δασοπροστασία

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Ενισχύει την Πυροσβεστική και τη δασοπροστασία

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, στο πλαίσιο ενεργειών που υλοποιεί η  ναυτιλία των Ελλήνων, δώρισε στο Πυροσβεστικό Σώμα πέντε (5) ειδικά οχήματα που θα ενισχύσουν την πυροπροστασία της χώρας μας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Η προσφορά αυτή οχημάτων ειδικού δασικού τύπου εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς ύψους 2.500.000€ του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες με την παράδοση επιπλέον 3 οχημάτων τύπου pick up και 5 suv.

Η παραλαβή τους πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ειδική τελετή, στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι Αττικής.

Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ιδιαίτερα των δασικών πυρκαγιών άλλα και άλλων έκτακτων γεγονότων ανά την επικράτεια.

Τα πέντε (5) υδροφόρα, ειδικά πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), πλήρως εξοπλισμένα, χωρητικότητας 1.500 lt νερού και επιπρόσθετης ποσότητας 100 lt αφρογόνου υλικού, θα ενισχύσουν τη δασοπροστασία στην Αττική, στην Ηλεία, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική και στην Αρκαδία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News