Κοινωνία Δευτέρα 12/02/2024, 17:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό

Tις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο, που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε, ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φάκελος, ο οποίος περιείχε ζελατοδυναμίτιδα, έφθασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Είχε ως παραλήπτρια μια πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν η «Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Κρίθηκε ύποπτος από την παραλήπτρια οπότε και παραδόθηκε προς διερεύνηση.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στα μηχανήματα X-RAY του μεγάρου, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Αμεσα σήμανε συναγερμός και το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που προχώρησαν στην απενεργοποίηση του μηχανισμού.

Ερευνώνται η συνδεσμολογία του, ο αποστολέας του όπως επίσης και η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.

Νωρίτερα, στο σημείο έφθασε και ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Γιώργος Τζήμας. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη. Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και παρέλαβε τον φάκελο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News