Κοινωνία Δευτέρα 18/01/2021, 18:37
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Η Ελλάδα έλαβε λιγότερες δόσεις από τη Pfizer

ΙΝΤΙΜΕ

Η Ελλάδα σήμερα έλαβε λιγότερες δόσεις από την Pfizer σε σχέση με τις ποσότητες που αναμέναμε, γνωστοποίησε στο πλαίσιο της τακτική ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη χώρα μας, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τόνισε ότι λάβαμε 49.160 δόσεις, ενώ σε επικοινωνία με την εταιρεία έγινε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι έως σήμερα στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί 84.832 πολίτες, και το ποσοστό της   εμβολιαστικής κάλυψης βρίσκεται στο 0,87%. Πρόσθεσε ότι σήμερα εμβολιάστηκαν πάνω από 6.000 άτομα άνω των 85 ετών, για να συμπληρώσει ότι «372.243 ραντεβού έχουν κλειστεί για την πρώτη και τη δεύτερη δόση». Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη τη χώρα και πως ο εμβολιασμός διεξάγεται εντός 5 ημερών από της στιγμή του ραντεβού.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο προγραμματισμός που κάνουμε έχει εξασφαλίσει τη 2η δόση για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε ότι «το κρύο είναι σύμμαχος του κορωνοϊού κι όχι των ανθρώπων», ενώ αναφορικά με τους θανάτους 23 ηλικιωμένων στην Νορβηγία, είπε ότι «τα περιστατικά αυτά εξετάστηκαν διεξοδικά και πριν λίγες ώρες εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως δεν υπάρχει συσχέτιση των θανάτων με τα εμβόλια. Ο αριθμός των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο για αυτές τις ηλικίες. Ο αριθμός των θανάτων ανθρώπων που ζουν σε δομές στη Νορβηγία είναι περίπου 400 την εβδομάδα. Ανάλογα περιστατικά δεν έχουν παρουσιαστεί σε άλλα κράτη. Όσο αυξάνει ο αριθμός των εμβολιασμών τόσο αυξάνεται το ποσοστό να εμφανιστούν τέτοια περιστατικά».

«Το εμβόλιο δεν προκαλεί νόσο, αν κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει σημαίνει ότι η λοίμωξη είχε δρομολογηθεί πριν τον εμβολιασμό», τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το εμβόλιο δεν θετικοποιεί ούτε το rapid test ούτε τον μοριακό έλεγχο».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News