Κοινωνία Σάββατο 16/01/2021, 08:53
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

«Πρεμιέρα» για τους εμβολιασμούς ατόμων άνω των 85 ετών

«Πρεμιέρα» για τους εμβολιασμούς ατόμων άνω των 85 ετών

Ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός θα γίνει με δύο δόσεις, όπως υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου.

To υπουργείο Υγείας ανήρτησε στο Twitter μία σχετική φωτογραφία από το νοσοκομείο της Βέροιας. «Νοσοκομείο Βέροιας: πρώτος ο κ. Χρήστος ετών 91, μαθημένος στα δύσκολα και δεν πτοήθηκε από τον χιονιά» ανέφερε η ανάρτηση. 

«Πρεμιέρα» για τους εμβολιασμούς ατόμων άνω των 85 ετών-1
Φωτ. υπ. Υγείας, Twitter

 

Τα άτομα άνω των 85 ετών είναι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού καθώς η μεγάλη ηλικία συνδέεται με τη γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με τη συνύπαρξη και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Ανεξάρτητα όμως και από αυτούς τους δύο παράγοντες, η ηλικία από μόνη της αποτελεί σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης πρέπει να μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του. Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News