Κοινωνία Σάββατο 16/01/2021, 14:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί: Μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού – «Καμία δόση χαμένη»

Εμβολιασμοί: Μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού – «Καμία δόση χαμένη»

Τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού ώστε να μην πηγαίνει χαμένη καμία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε περίπτωση μη προσέλευσης των πολιτών ενέκρινε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους πρόκειται για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού. 

Κριτήριο, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού.

Όπως διευκρινίστηκε, ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν έχει σχέση με την λίστα προτεραιοποίησης των πολιτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της πανδημίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News