Κοινωνία Τρίτη 28/11/2023, 18:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πακέτο μέτρων για τη δικαιοσύνη – Αυστηροποίηση ποινών, επιτάχυνση διαδικασιών

Πακέτο μέτρων για τη δικαιοσύνη – Αυστηροποίηση ποινών, επιτάχυνση διαδικασιών

Αυστηροποίηση ποινών σε πολλά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί και τα βαριά τροχαία, επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και μέτρα για την άμβλυνση του αισθήματος ατιμωρησίας που είναι διάχυτο στην κοινωνία, επιχειρεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης παρουσίασε τις βασικές του διατάξεις, τονίζοντας τη σημασία των νέων ρυθμίσεων για τη δικαιοσύνη και τους πολίτες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις νέες ρυθμίσεις για την έκτιση των ποινών που αλλάζουν άρδην το ποινικό τοπίο, καθώς στο εξής όλες οι ποινές πάνω από τρία χρόνια θα εκτίονται.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει την ευθύνη της νομοθέτησης για το πακέτο των μέτρων υπογράμμισε τη σημασία του να γίνονται γρηγορότερα οι δίκες, με περιορισμό των αναβολών σε μία, με πρόστιμα στους δικομανείς και με συντόμευση πολλών δικαστικών διαδικασιών.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας επίσης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του συστήματος ώστε να προχωρήσει στην πράξη ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας για τους καταδικασμένους σε ποινές ως τρία χρόνια. Αλλωστε, έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα με 1.500 φορείς, νοσοκομεία, ιδρύματα, δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσουν καταδικασμένους.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News