Κοινωνία Δευτέρα 18/09/2023, 19:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιβύη: Η κατάσταση της υγείας των Ελλήνων τραυματιών

Λιβύη: Η κατάσταση της υγείας των Ελλήνων τραυματιών

Πέντε νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός του φρικτού δυστυχήματος στη Λιβύη, στο οποίο ενεπλάκη η 19μελής ελληνική ανθρωπιστική αποστολή, βυθίζοντας στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι τραυματίες έχουν επαναπατριστεί στη χώρα με τη συνδρομή ιατρικού προσωπικού που μετέβη στη Βεγγάζη και πλέον δέκα εξ αυτών νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και ένα άτομο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την ώρα άφιξης των τραυματιών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ορισμένοι υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, σε όποιες περιπτώσεις κρίθηκε αυτό απαραίτητο.

Ανάμεσα στα 13 μέλη που επαναπατρίστηκαν, δύο έως τέσσερα άτομα χαρακτηρίζονται ως πολυτραυματίες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περιπτώσεις με σοβαρά κατάγματα, εγκαύματα και τραύματα στα μάτια.

Ενας από τους δέκα τραυματίες φέρεται να είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Την ίδια ώρα, όσα από τα στελέχη είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία αυτή τη στιγμή και να περιγράψουν τις τραγικές ώρες που έζησαν στη Λιβύη, θα προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

ΠτΔ για τους Έλληνες νεκρούς στη Λιβύη: Η τραγικότητα του συμβάντος μας συγκλονίζει όλους

Μητσοτάκης για Λιβύη: Διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές

Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Ελληνες από το τροχαίο δυστύχημα

Tριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News