Πολιτική Δευτέρα 18/09/2023, 10:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Λιβύη: Διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές

Μητσοτάκης για Λιβύη: Διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές

H πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη μετά από τραγικό τροχαίο δυστύχημα, σημείωσε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του. 

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ενα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. 

Ολη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Υπενθυμίζεται πως οι πέντε σοροί, τρεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με C-27, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε το πρωί της Δευτέρας το C-130 που μετέφερε τους τραυματίες του τροχαίου από τη Λιβύη. Οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας με ασθενοφόρα από την 115 Πτέρυγα Μάχης. 

Το πρωί της Δευτέρας την κήρυξη τριημέρου πένθους στις Ενοπλες Δυνάμεις αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News