Πολιτική Κυριακή 17/09/2023, 18:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ

Η αντιπολίτευση για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ

Σε υψηλούς τόνους ήταν η κριτική των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας ανέτοιμη την κυβέρνηση απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Ενδεικτικά o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος επέκρινε την κυβερνητική πολιτική στους τομείς της οικονομίας και της Πολιτικής Προστασίας, σχολιάζοντας ότι «δεν ακούσαμε τίποτα για τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια».

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Αντί να παραδεχτεί τις ευθύνες του προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης, για την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επισημαίνει:

«Νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα από τον κ. Μητσοτάκη στη χθεσινή του ομιλία, σήμερα όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αποποίηση ευθυνών. Χωρίς ίχνος ντροπής, δήλωσε ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε στη Θεσσαλία! Δηλαδή αν δεν λειτουργούσε, ποιο θα ήταν το μέγεθος της καταστροφής;

Και αφού – κατά τον κ. Μητσοτάκη – η κυβέρνησή του τα έκανα όλα καλά, έριξε τις ευθύνες στους επιστήμονες, που έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για την ένταση της κακοκαιρίας, και ανακοίνωσε ότι ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο μεταφέρονται στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ανέτοιμος ο πρωθυπουργός για λύσεις προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας

«Ουδείς συμμερίζεται την αγωνία του πρωθυπουργού για το αν στηρίζει τους υπουργούς του ή πότε θα έρθει η ώρα του ανασχηματισμού» δήλωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

«Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε  ενώπιον των πολιτών ανέτοιμος να παρουσιάσει λύσεις για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και προσποιούμενος τον «εκσυγχρονιστή» που παρέλαβε καμένη γη από τον εαυτό του. Είναι σαφές στους πολίτες οτι το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία διαχειριστική επάρκεια και απέτυχε να αναδιοργανώσει τις κρατικές δομές», σύμφωνα με την ανακοίνωση στην οποία προστίθεται:

«Η απόφαση του να υπαχθούν στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, οι επιστημονικοί φορείς δηλαδή που ανέδειξαν τη γύμνια του εν λόγω υπουργείου κατά τη διαχείριση των πυρκαγιών και των πλημμυρών, είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων και του πολιτικού λαϊκισμού του κ. Μητσοτάκη».

ΚΚΕ: Κυνική επίκληση Μητσοτάκη στις «φυσικές» καταστροφές ώστε να επιβάλλει νέους φόρους και να διαμορφώσει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο

«Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει, που το εργατικό – λαϊκό εισόδημα λεηλατείται και που απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σύγχρονων υποδομών για τις ανάγκες και την προστασία του λαού, ο κύριος Μητσοτάκης έρχεται κυνικά να επικαλεστεί τις “φυσικές” καταστροφές προκειμένου, από τη μία να επιβάλλει νέους φόρους, βάρη και χαράτσια στο λαό κι από την άλλη να διαμορφώσει νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Το κυβερνητικό “καλάθι” της ΔΕΘ τελικά είχε παροχές, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και επισημαίνει στη συνέχεια:

«Αυτό ακριβώς γίνεται με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας, του νερού και των δασών, με πρόσχημα “τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην προστασία τους”. Αυτό γίνεται με τη νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους, με πρόσχημα “την πάταξη της φοροδιαφυγής”, την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο νόμιμα φοροδιαφεύγει και φοροαπαλάσσεται.

Ελληνική Λύση: Παρακολουθήσαμε έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και καταβεβλημένο

«Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι προσπάθησε να κάνει το άσπρο, μαύρο, να πει ότι το ψέμα ήταν αλήθεια, και δυστυχώς να αποδεχθούμε όλοι μας την πραγματικότητα ότι ένα δίκιο που το έχει ο πρωθυπουργός, είναι ότι παρέλαβε χάος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ.

«Το πρόβλημα είναι ότι το χάος το δημιούργησε αυτός και η ανίκανη κυβέρνησή του», πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News