Κοινωνία Κυριακή 17/09/2023, 23:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιβύη: Πληροφορίες για τρεις νεκρούς από την ελληνική αποστολή που ενεπλάκη σε τροχαίο

Λιβύη: Πληροφορίες για τρεις νεκρούς από την ελληνική αποστολή που ενεπλάκη σε τροχαίο

Τρεις είναι οι νεκροί της ελληνικής αποστολής σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μετά το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο που τους μετέφερε από τη Βεγγάζη στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης. 

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής με C-130 στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, Ελληνες και Λίβυους. 

Οι τραυματίες διεκομίσθησαν σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ αμέσως δόθηκε εντολή σε ένα C-130 με υγειονομικό προσωπικό να αναχωρήσει από την Ελευσίνα με προορισμό τη Βεγγάζη. 

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης μιλούσαν από νωρίς για νεκρούς ανάμεσα στην ελληνική αποστολή, ωστόσο, η ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών και το ΓΕΕΘΑ έκανε αναφορά σε ελαφρά τραυματίες. 

Την είδηση για νεκρούς κοινοποίησε ο υπουργός Υγείας της Λιβύης και ακολούθησαν διεθνή μέσα που μιλούσαν για επτά νεκρούς, Έλληνες και Λίβυους, και έξι σοβαρά τραυματίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» για ώρες η Αθήνα μέσω συνδέσμων αναζητούσε τα τρία μέλη της αποστολής. Τελικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση ότι οι σοροί εντοπίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο. 

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των ελληνικών αρχών.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News