Κοινωνία Κυριακή 10/01/2021, 11:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Προτεραιότητα η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία

Ν. Κεραμέως: Προτεραιότητα η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία

Στα δια ζώσης μαθήματα επιστρέφουν αύριο μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, ενώ ανοίγουν και πάλι μετά τις διακοπές των εορτών και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων. Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται σταδιακά για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για παιδιά 4 ετών και άνω, ενώ θα τηρούνται αποστάσεις και κανόνες υγιεινής.

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Η υπουργός εξήγησε ότι θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά, ενώ υπενθύμισε ότι για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Έχει ανοίξει ειδική πλατφόρμα εγγραφής των εκπαιδευτικών για να κάνουν τεστ covid.  «Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κ. Κεραμέως τονίζοντας ότι εξετάζουν συνεχώς τα επιδημιολογικά στοιχεία. 

Προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου

«Το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ’ επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται» ανέφερε η υπουργός. 

Ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος εξήγησε ότι η πρωτοβάθμια είναι χαμηλότερου ρίσκου μεταδοτικότητας και για αυτό ανοίγει πρώτη. «Η Γ’ Λυκείου έχει ανάγκες. Η επιτροπή συζητάει εκτεταμένα.»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου συμπλήρωσε η υπουργός. Ερωτηθείς για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κα δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Πηγή: skai.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News