Κοινωνία Πέμπτη 7/01/2021, 11:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αβέβαιο το άνοιγμα δημοτικών – νηπιαγωγείων την Δευτέρα

Αβέβαιο το άνοιγμα δημοτικών – νηπιαγωγείων την Δευτέρα

Το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσουν τελικά την προσεχή Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία αφήνουν κυβερνητικά στελέχη, δηλώνοντας πως η Επιτροπή των ειδικών θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα και θα προχωρήσει στις τελικές εισηγήσεις της.

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά, η εξέλιξή της δεν είναι γραμμική και δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. «Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» επανέλαβε. Επισήμανε πάντως πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. 

Αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα.

«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ. «Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει» εξήγησε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ακόμη και αιφνιδιαστικά, σημειώνοντας πως το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό.

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα το πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News