Κοινωνία Τρίτη 5/01/2021, 12:55
Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Πώς θα επαναλειτουργήσουν δημοτικά – νηπιαγωγεία

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών πριν από τον γενικό πληθυσμό

Πώς θα επαναλειτουργήσουν δημοτικά – νηπιαγωγεία

Κλιμακωτή προσέλευση των μαθητών και διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, ενώ γρίφος παραμένει ο χρόνος έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Μιλώντας το πρωί στον Ant1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων. Παράλληλα, θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Η υπουργός γνωστοποίησς ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια επιδημιολογική εικόνα. Η πλατφόρμα αυτή, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κεραμέως αφορά και τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και Λύκεια, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα βγει η ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα Πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News