Κοινωνία Τρίτη 21/03/2023, 19:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έδωσε 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα 

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έδωσε 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα 

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), διαχρονικά, θέτει στο επίκεντρο του κοινωνικού της έργου τον τομέα της Παιδείας και την χορήγηση υποτροφιών, στηρίζοντας τη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, «+ΕΝΩΣΙΣ για την Παιδεία», προσφέρει 100 υποτροφίες, για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης. 

Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/3) η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς. 

Η χορήγηση των υποτροφιών φέτος, αποτελεί το πιο διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της Ένωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΕΕΕ, μέσω του συλλογικού της οχήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και μόνο τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πάνω από 80.000.000 ευρώ στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, επισιτιστικής βοήθειας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς και στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Γιάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να χαιρετήσω τη σημερινή σας πρωτοβουλία, που στηρίζει το πιο ζωτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας – τις νέες και τους νέους μας, που θέλουν να εξελιχθούν, που θέλουν να αναβαθμίσουν το επίπεδο μόρφωσής τους. 

Θέλω να σας συγχαρώ ιδιαίτερα, διότι επιβραβεύετε την αριστεία. Θέλω να σας συγχαρώ, διότι πρωτοπορείτε, δείχνετε μια πολύ μεγάλη ευαισθησία στα ζητήματα της Παιδείας μας και, βέβαια, είναι γεγονός ότι η πολύ μεγάλη πρόκληση για όλους μας, για το Υπουργείο, για την Ένωση, συνολικά για τη ναυτιλιακή κοινότητα είναι πώς θα προσελκύσουμε Έλληνες νέους στο ναυτικό επάγγελμα και ευρύτερα στη ναυτιλιακή διοίκηση. Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ενίσχυση και η διατήρηση της ελληνικής ναυτοσύνης».

Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δήλωσε:

«Η Παιδεία και το Πρόγραμμα Υποτροφιών, εδώ και τρεις δεκαετίες, βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με το κοινωνικό αποτύπωμα της Ένωσής μας. Αναγνωρίζουμε την αξία, επιβραβεύουμε την αριστεία, τιμούμε, διαχρονικά, τη νέα γενιά. Για αυτό η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα τιμής. Αλλά και ταυτόχρονα ανοιχτής πρόσκλησης συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών μας.
Είναι, όμως, και ημέρα υπερηφάνειας. Για τους συναδέλφους, που συνενώνοντας τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάσαμε τον ετήσιο αριθμό υποτροφιών της Ένωσής μας». 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τέμπη: Πρόγραμμα υποτροφιών από το ΑΠΘ στη μνήμη των 12 νεκρών φοιτητών

PeopleCert: Υποτροφίες για ομογενείς στη μνήμη τριών διαπρεπών εκπαιδευτικών της Πόλης

Χορήγηση υποτροφιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το ΕΑΠ και την ΓΓΚΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News