Κοινωνία Σάββατο 11/03/2023, 19:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Πρόγραμμα υποτροφιών από το ΑΠΘ στη μνήμη των 12 νεκρών φοιτητών

Το ΑΠΘ θρηνεί δώδεκα φοιτητές του στο δυστύχημα των Τεμπών, όπου άλλοι 26 τραυματίστηκαν.

Τέμπη: Πρόγραμμα υποτροφιών από το ΑΠΘ στη μνήμη των 12 νεκρών φοιτητών

Τη θέσπιση δώδεκα υποτροφιών, ισάριθμων με τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, θα προτείνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Υπενθυμίζεται πως το ΑΠΘ θρηνεί δώδεκα φοιτητές του στο δυστύχημα των Τεμπών, όπου άλλοι 26 τραυματίστηκαν. 

«Το αίτημα εκ μέρους του ΑΠΘ θα είναι να δοθούν δώδεκα υποτροφίες, όσα και τα παιδιά που χάθηκαν. Ανεξάρτητα από ποια σχολή προέρχονταν, είναι όλα τους παιδιά του ΑΠΘ», ανέφερε ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας, Δημήτρης Κωβαίος προ ημερών. 

«Eμείς ως ανώτατη εκπαίδευση, θα αναλάβουμε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, να θεσμοθετήσουμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών προκειμένου να διατηρηθεί, όπως είπατε, η μνήμη των παιδιών αυτών μεταξύ των συναδέλφων τους. Σε επίπεδο Πανεπιστημίου ο Πρύτανης μας, ο κ. Παπαϊωάννου, θα έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα στην ίδια κατεύθυνση» σημείωσε από την πλευρά του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Γκλαβίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News