Κοινωνία Τετάρτη 1/03/2023, 19:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Βίντεο ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων. 

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, αποτυπώνεται η στιγμή που η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούεται μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Σημειώνεται πως τα δύο τρένα βρίσκονταν πάνω στην ίδια γραμμή. Ειδικότερα το επιβατικό τρένο που είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία που είχε αντίθετη κατεύθυνση. Τα δύο τρένα βρέθηκαν – υπό άγνωστες συνθήκες – να κινούνται στην ίδια γραμμή, κάτι που οδήγησε στη σφοδρή σύγκρουση. Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τον συντονισμό των αρμόδιων αρχών την ώρα του δυστυχήματος, αναδεικνύοντας – με τον πλέον τραγικό τρόπο – και το ζήτημα της γενικότερης λειτουργίας των σιδηροδρομικών δικτύων στη χώρα. 

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται, ενώ ο σταθμάρχης της Λάρισας φαίνεται να έχει αποδεχτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το μοιραίο λάθος του, απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης για το τραγικό δυστύχημα. 

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 36, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Συνολικά 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 72 νοσηλεύονται (έξι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). 

Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετά άτομα εγκλωβισμένα στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Hellenic Train, στα δύο τρένα επέβαιναν συνολικά 354 άτομα (342 επιβάτες και 12 άτομα προσωπικό, δύο εκ των οποίων στην εμπορική αμαξοστοιχία).

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Σύγκρουση τρένων: Στους 36 οι νεκροί, συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού

Τραγωδία στα Τέμπη: Παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του ο σταθμάρχης

Σύγκρουση τρένων: «Γίνονται όλα χειροκίνητα», καταγγέλλει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News