Κοινωνία Δευτέρα 6/02/2023, 21:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή ημερίδα: «Τεχνολογίες Ομιλίας, Μετάφραση και Επικοινωνία» από την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα

Διαδικτυακή ημερίδα: «Τεχνολογίες Ομιλίας, Μετάφραση και Επικοινωνία» από την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες Ομιλίας, Μετάφραση και Επικοινωνία» στις 22 Φεβρουαρίου 2023 (11.15-14.30).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι τεχνολογίες μετατροπής της ομιλίας σε κείμενο και αναγνώρισης φωνής, οι οποίες γνωρίζουν ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και οι πρακτικές εφαρμογές τους. Ειδική αναφορά θα γίνει στο τι ισχύει με τις λιγότερο ομιλούμενες γλώσσες, όπως τα ελληνικά και στις σχετικές πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Στο πρακτικό μέρος θα εξεταστεί πώς συνδέονται οι τεχνολογίες ομιλίας με τις γλωσσικές υπηρεσίες και ιδίως με τη μετάφραση, καθώς και ποιες δεξιότητες καθίστανται απαραίτητες για τις/τους επαγγελματίες του μεταφραστικού χώρου, αλλά και όσες/ους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας.

 

Για συμμετοχή απαιτείται εγγραφή (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε τον ιστότοπο του σεμιναρίου: https://www.new.enl.auth.gr/translating-europe/el

Συνδιοργανωτές:

  • · Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
  • · Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του ΑΠΘ

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News