Πολιτική Πέμπτη 22/12/2022, 12:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το ακίνητο που είχε αγοράσει στην Πάρο

Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το ακίνητο που είχε αγοράσει στην Πάρο

Δεσμεύθηκε με απόφαση της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η ευρωβουλευτής και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πάντως, μέσω του Έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθ’ όλα νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται απο τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Καϊλή απολογείται σήμερα ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο Qatargate, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με ή χωρίς όρους. 

Η διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τις βελγικές αρχές.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Ποινική έρευνα και στην Ελλάδα – Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία

Eurasia Group: Τι σημαίνει για την Ελλάδα το Qatargate

Qatargate: Ομολόγησε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι – «Αφήστε την Εύα ελεύθερη»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News