Πολιτική Τετάρτη 6/07/2022, 16:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός είπε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η περίοδος του 2015 ήταν δραματική και τραυματική για τη χώρα. «Όλους τους εξαπατήσατε κ. Τσίπρα», είπε.

«Κύριε Βαρουφάκη αν νομίζετε ότι κοιμάμαι με την έγνοια αν θα μπείτε στη Βουλή, έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Σας κυνηγάνε οι ίδιες Ερινύες με τον κ. Τσίπρα για το τι έγινε το καταστροφικό αυτό εξάμηνο. Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη σας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ρίξατε ή όχι κ. Τσίπρα την κυβέρνηση Σαμαρά; Εσείς προκαλέσατε τις εκλογές. Είπατε ότι η χώρα ήταν χρεοκοπημένη το 2014; Γιατί τότε είπατε ψέματα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα σκίσετε το μνημόνιο;».

Και συνέχισε: «Κύριε Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί ότι δεν τιμήσατε αυτό που ο ίδιος νόμιζε ότι ψήφιζε ο ελληνικός λαός. Μας φέρατε ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τι ακριβώς θυμούνται οι Έλληνες από τη διακυβέρνηση σας;  Οι τραυματικές αναμνήσεις του 2015 δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη τους. Ο κ. Βαρουφάκης φροντίζει να τους το θυμίζει».

Διαβάστε επίσης: 

Κυρ. Μητσοτάκης: Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για όλους το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News