Πολιτική Τετάρτη 6/07/2022, 12:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για όλους το 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης για όλους το 2023

Από 1η Ιανουαρίου του 2023 καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις, μετά από 12 χρόνια, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Μιλώντας για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι μία άλλη Ελλάδα, ανήκει στα κράτη με την μεγαλύτερη ανάπτυξη και με την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Αποπλήρωσε 2 χρόνια νωρίτερα τον δανεισμό της στο ΔΝΤ». 

«Πρόκειται για μία εθνική επιτυχία, όσα είπε δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε εύκολα, ούτε επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές. Η χώρα προχωρά αντιμετωπίζοντας συνεχείς κρίσεις», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μεγάλα κεφάλαια της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι τέσσερα: Η εργασία, η καταπολέμηση της ανεργίας, παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, η προστασία των πιο αδύναμων.

Οι επενδύσεις έφεραν για πρώτη φορά τη χώρα πάνω από το φράγμα των 4 εκατ. εργαζόμενων, είπε.

Επίσης, χαρακτήρισε κομβική τομή για την εργασία τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι το συνολικό ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Ο πρόσθετος μισθός μπορεί να μην αντισταθμίζει την ακρίβεια, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αυτή η αύξηση προσφέρει μία ασπίδα στους χαμηλότερα αμειβόμενους απέναντι στις ανατιμήσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μία ώρα χωρίς να πληρωθεί για αυτή. Το σύνολο των πολιτών δεν θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα των επιτήδειων που εισφοροδιαφεύγουν», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News