Πολιτική Παρασκευή 25/03/2022, 13:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόσκληση στον Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόσκληση στον Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ζελένσκι συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, με την ημερομηνία της ομιλίας να ορίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα δια της διπλωματικής οδού.

Άργησε η Δύση στις κυρώσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανοιχτό μήνυμα που απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης δήλωσε προς τους δυτικούς συμμάχους της χώρας ότι είναι ευγνώμων για τις  οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, σημειώνοντας όμως ότι εφαρμόστηκαν «κάπως αργά». Μιλώντας πριν από μερικές ώρες, ο Ζελένσκι τόνισε ότι εάν είχαν επιβληθεί νωρίτερα, σε προληπτικό επίπεδο, η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει εξαρχής στην Ουκρανία. «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα, αλλά τουλάχιστον υπήρχε μία ευκαιρία», υπογράμμισε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε CNΝ: Προσεκτική η Ε.Ε. στις κυρώσεις – Μην βλάψουμε εμάς περισσότερο από τη Ρωσία

Μήνυμα Μπάιντεν για την 25 Μαρτίου: Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται μαζί απέναντι στις προκλήσεις

Γιατί ο Ζελένσκι τα έβαλε με τη Nestle

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News