Πολιτική Δευτέρα 20/06/2022, 10:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ενημέρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για την κατάσταση στη Ν/Α Μεσόγειο

Ν. Δένδιας: Ενημέρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για την κατάσταση στη Ν/Α Μεσόγειο

Για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο.

«Θα ενημερώσω σήμερα το Συμβούλιο για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και επίσης, για τις πρόσφατες επισκέψεις μου στις βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια και τις προσπάθειές μας να επισπεύσουμε τη διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας», ανέφερε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «ανυπομονεί» για το γεύμα με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, Σάμα Σούκρι.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει πάντα να κερδίσει από μια στενότερη συνεργασία με την Αίγυπτο. Είναι μια χώρα πρωταρχικής σημασίας για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια», εκτίμησε.

Στο μεταξύ, σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πίτερ Μάουρερ (Peter Maurer) συμμετείχε με τους ομολόγους του της Ε.Ε. ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ε.Ε.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στο ΣΕΥ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. θα συζητήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στην Αίγυπτο και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σάμεχ Σούκρι, στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναμένεται ακόμη να εξετασθούν πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Ε.Ε. με χώρες του Κόλπου και με την Ιορδανία. Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει και για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Η τουρκική επιθετική ρητορική και οι παραβιάσεις προκαλούν ανησυχία

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Ελληνοτουρκικά: Οι προκλήσεις και η ανάλυση της Αθήνας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News