Πολιτική Δευτέρα 13/06/2022, 22:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρεσέντο Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους» – «δεν θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές»

Κρεσέντο Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους» – «δεν θα καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές»

Με αναφορές στη Συνθήκη των Σεβρών και το 1922 συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του κατά της Ελλάδας ο Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με την Συνθήκη των Σεβρών».

Μιλώντας στην τελετή για τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε την χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αίτια η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά των ΗΠΑ σημειώνοντας πως «με τις επιχειρήσεις στην Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ.: Κούρδοι)».

«Πέρα των συνόρων μας σε όσους μας λένε ”τι κάνετε εκεί”;  Απαντήσαμε ”ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέρα των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί”» δήλωσε. 

Αναφερόμενος στο νέο τουρκικό γεωτρύπανο τόνισε πως αποφασίστηκε να ονομαστεί Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ. «Aυτή τη στιγμή βρίσκεται  στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης  και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά» πρόσθεσε.

«Ως μια χώρα που είναι περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων» σημείωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο και για «ληστές»: «Η στάση μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Μητσοτάκης στο Politico: Κάποιοι νομίζουν πως με στρατιωτική ισχύ μπορούν να συνθλίψουν το ανθρώπινο πνεύμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News