Πολιτική Δευτέρα 13/06/2022, 15:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Νέες προκλητικές δηλώσεις έγιναν από την τουρκική κυβέρνηση σήμερα διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τα κατεχόμενα, όπου συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. «Η Ελλάδα που επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας» (σ.σ στον ΟΗΕ) υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«H Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα ότι θα της επιτεθούμε» ισχυρίστηκε.

Υυποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσω της εχθρότητας προς την Τουρκία και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να κάνει λόμπι στις ΗΠΑ για να μην δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία μαχητικά F-16.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, επέμεινε ότι «χρειάζεται λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών», πρόσθεσε.

Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα αξιολογήσουν επίσης τα βήματα που μπορούν να λάβουν σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, είπε ο Τσαβούσογλου.

«Σύμφωνα με το κοινό μας όραμα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μαζί την εθνική μας υπόθεση», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε tweet.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News