Πολιτική Κυριακή 8/05/2022, 18:21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Παράταση κατά μία ώρα της ψηφοφορίας – Εκτιμήσεις για συμμετοχή άνω των 120.000

ΚΙΝΑΛ: Παράταση κατά μία ώρα της ψηφοφορίας – Εκτιμήσεις για συμμετοχή άνω των 120.000

Παράταση μίας ώρας δόθηκε στην ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, λόγω της αυξημένης προσέλευσης. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 20:00 και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμάται ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τα 120.000 μέλη.

Γιορτή αναγέννησης της παράταξης χαρακτήρισε τη σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα». 

ΚΙΝΑΛ: Εκτίμηση για συμμετοχή άνω των 100.000 – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη-2

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7:00 το πρωί στα περίπου 600 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του κόμματος καλούνται να επιλέξουν την ονομασία του. Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τα δύο ονόματα που προτείνονται, με τα αντίστοιχα σύμβολα, το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο. Ταυτόχρονα, τα μέλη ψηφίζουν και για την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο που πρόκειται να διεξαχθεί στις 20 – 22 Μαΐου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News