Πολιτική Τρίτη 30/11/2021, 18:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι «ψηφίζουν» οι bookers

Πυκνώνουν τα στοιχήματα γύρω από τους υποψηφίους - Ωστόσο, «άλλο τα sports, άλλο τα politics»

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τι «ψηφίζουν» οι bookers

Ενόψει της α’ εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και έπειτα από το χθεσινό debate των πέντε εκ των έξι υποψηφίων, οι bookers βλέπουν «μάχη» μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου. Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έρθει τρίτος, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι εμφανίζουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα ανάδειξης.

Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των υποψηφίων για τον α’ εκλογικό γύρο αυτή την Κυριακή διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ν. Ανδρουλάκης: 1,90 – 1,95
  • Γ. Παπανδρέου: 2,30-2,75
  • Αν. Λοβέρδος: 3,50 – 5,00
  • Π. Χρηστίδης: 50,00 – 81,00
  • Π. Γερουλάνος: 101,00 – 150,00
  • Χ. Καστανίδης: 101,00 – 150,00

Οι bookers δίνουν το προβάδισμα στον Ν. Ανδρουλάκη με περίπου 31% των ψήφων και με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου με περίπου 29% των ψήφων. Σύμφωνα με τα στοιχήματα ακολουθεί στη συνέχεια ο Αν. Λοβέρδος με περίπου 25% των ψήφων.

Το ποσοστό των ψήφων που αναμένουν για τον Π. Χρηστίδη είναι περίπου στο 6%, για τον Π. Γερουλάνο περίπου στο 4% και για τον Χ. Καστανίδη περίπου στο 2%.

Ασφαλώς, οι προβλέψεις αυτές καθόλου δεν αποκλείεται να πέσουν έξω. Όπως άλλωστε τονίζουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του στοιχήματος, «άλλο τα sports, άλλο τα politics».

Debate

Σημειώνεται πως χθες πραγματοποιήθηκε το debate με τους πέντε από τους έξι υποφηφίους στην ΕΡΤ, χωρίς τον Γ. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια του debate οι υποψήφιοι κάλυψαν πέντε βασικές ενότητες. Συγκεκριμένα, εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, καθώς και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, μίλησαν για τα εθνικά θέματα, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Το τρίτο θέμα στο οποίο εστίασαν ήταν η Δημοκρατία, οι θεσμοί, η δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα, η διοίκηση και η αυτοδιοίκηση και οι νέες τεχνολογίες. Στην θεματική αυτή εστίασαν στην αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα. Τέλος, μίλησαν για τη θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό, για την εθνική στρατηγική και τις συμμαχίες  της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και γενικά για το μέλλον της παράταξης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Ντιμπέιτ με πανδημία και ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο

ΚΙΝΑΛ: Μάχη για τρεις οι εκλογές – Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News