Πολιτική Δευτέρα 18/04/2022, 13:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού, αν δεν υπάρξει απάντηση από Ε.Ε.

Γ. Οικονόμου: Παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού, αν δεν υπάρξει απάντηση από Ε.Ε.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα που περιλαμβάνουν την παρέμβαση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για περαιτέρω ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση και μάλιστα έγκαιρα και γρήγορα, θα υπάρξει εθνικό σχέδιο μιας ακόμη αποφασιστικής παρέμβασης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Το επόμενο διάστημα, θα έχουμε, όταν είμαστε έτοιμοι, τις αντίστοιχες ανακοινώσεις», είπε, σύμφωνα με το Reuters.

Από τον Σεπτέμβριο και μετά, η κυβέρνηση επιδοτεί τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ έχει ανακοινώσει και ενίσχυση του εισοδήματος και έκπτωση στα καύσιμα για τις ευάλωτες ομάδες, ύψους 4 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα τροπολογία από τη βουλή επεκτείνοντας προληπτικά τη δυνατότητα επέκτασης των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού κατά 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, εφ’ όσον δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ενισχυμένο καθεστώς εποπτείας από τους επίσημους δανειστές της και ελέγχεται περιοδικά από τους θεσμούς της ευρωζώνης αναφορικά με τις δαπάνες και την βιωσιμότητα του χρέους της.

Αναμένεται να αναθεωρήσει πτωτικά την αρχική της εκτίμηση για την φετινή ανάπτυξη και ενδεχομένως για το ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος της λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News