Πολιτική Πέμπτη 17/12/2020, 12:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πιθανή λήψη νέων μέτρων σε τοπικό επίπεδο

Πέτσας: Πιθανή λήψη νέων μέτρων σε τοπικό επίπεδο

«Δεν αποκλείεται να υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη προειδοποίηση που είχε απευθύνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για αυξημένα κρούσματα στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη, καθώς επίσης σε 9 ακόμα νομούς.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε εκτενώς στην επικείμενη εορταστική περίοδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να γιορτάσει». Πρόσθεσε ότι «αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή θα κινδυνεύσουμε», και τόνισε ότι πρέπει «να δώσουμε έμφαση στον κύκλο των ανθρώπων με τους οποίους θα έρθουμε σε επαφή».

«Δεν μπορούμε να έχουμε από έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι», απάντησε όταν κλήθηκε να σχολιάσει πώς θα ελέγξει η κυβέρνηση το εάν τηρείται ο κανόνας των εννέα ατόμων σε κάθε σπίτι. «Το καλύτερο εργαλείο είναι η υπευθυνότητα από μας», είπε, λέγοντας ωστόσο ότι «η κόπωση έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά μας και την έχει χαλαρώσει».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών ώστε η κυβέρνηση, αν χρειαστεί, να πάρει νέα μέτρα σε τοπικό επίπεδο».

Αναφορικά με τα εμβόλια, είπε ότι κάθε κράτος μέλος της ΕΕ παίρνει τις δόσεις που αναλογούν στον πληθυσμό του, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην πρώτη φάση ενός τιτάνιου έργου» και πως «τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν πιθανότατα στα τέλη της χρονιάς».

Συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «σχεδιάζουμε τον εμβολιασμό με όσα έχουμε στα χέρια μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις ποσότητες εμβολίων που θα λάβει η χώρα τον Φεβρουάριο, απάντησε ότι «υπάρχουν συμβόλαια προαγοράς, αλλά δεν θέλω να μιλήσω ακόμα για τον Φεβρουάριο, είμαστε επιφυλακτικοί, θα δούμε πώς θα πάει ο Ιανουάριος».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι «η ανοσία του πληθυσμού θα αργήσει να έρθει», επισημαίνοντας ότι «για μήνες θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που ρίξουν το επιδημιολογικό φορτίο και θα απελευθερώσουν κλίνες ΜΕΘ στο σύστημα Υγείας».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News