ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου πήγε να βάλει φωτιά στις εκλογές

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου πήγε να βάλει φωτιά στις εκλογές

Μόλις λίγες ημέρες μετά την μεγάλη συμμετοχή των 270.000 πολιτών στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε χθες να βάλει φωτιά στις εκλογές, αφήνοντας υπονοούμενα για νοθεία στην πρώτη Κυριακή.

Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζητά την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών. Αξιόπιστες πηγές του «MR» σημείωναν πως ο λόγος που βρέθηκαν πλεονάζοντα ψηφοδέλτια είναι διότι στη διάρκεια της ψηφοφορίας έπεσε δύο φορές το σύστημα και η διαδικασία -με έγκριση της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής- συνεχίστηκε με χειρόγραφα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην εν λόγω επιτροπή, η πλειοψηφία είναι της επιρροής του… Γιώργου Παπανδρέου.

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης δεν απάντησε ευθέως αλλά μέσω συνεργατών λέγοντας πως  «προξενεί εντύπωση ότι ανακοινώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), Πέμπτη, ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα, από τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία με 8-5 πρόσκειται στον Γ. Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη». Προσέθεταν, δε, πως «σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους πάνω μας, απαιτείται ευθύνη από όλους».  

Νέα αντίδραση 

Λίγο μετά από το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που μάζευε την κατάσταση: «Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο. Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Γίνεται αντιληπτό πως όπως φαίνεται δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες πάμε σε μια εκλογική διαδικασία που πολώθηκε και θα έχει και χαρακτήρα ξεκαθαρίσματος.

Διαβάστε επίσης: 

ΚΙΝΑΛ: Αντίθετες στρατηγικές από τους δύο μονομάχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News