ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Αντίθετες στρατηγικές από τους δύο μονομάχους

ΚΙΝΑΛ: Αντίθετες στρατηγικές από τους δύο μονομάχους

Τρία 24ωρα πριν ανοίξουν εκ νέου οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, οι δύο μονομάχοι ακολουθούν εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές.

Ο νικητής του πρώτου γύρου, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν ανεβάζει τους τόνους και ως τώρα έχει απαντήσει μόνο μία φορά στις επιθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Ο 42χρονος ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «fake news» από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, όταν εκείνος τον κατηγόρησε πως «μοίραζε καρέκλες» το 2013 επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να κρατά χαμηλούς τους τόνους λέγοντας πως επιθυμεί μία «ειρηνική νίκη». Και αυτή θα είναι η στρατηγική του και στο φινάλε.

Από την άλλη, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει επιλέξει την πόλωση ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Οι επικριτικές αναφορές του με έντονο το στοιχείο της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Ανδρουλάκη, είναι η τακτική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες έχει αναφέρει πως ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να φέρει την ανανέωση που επικαλείται, ενώ έχει επιλέξει να αναδείξει και το γεγονός πως δεν είναι βουλευτής, λέγοντας μάλιστα πως ο κ. Μητσοτάκης «θα κάνει πάρτυ στην Βουλή» εάν εκλεγεί ο ευρωβουλευτής.

Τα λίγα 24ωρα που απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες θα δούμε την ίδια στρατηγική, με τους υπόλοιπους υποψηφίους – πλην Ανδρέα Λοβέρδου – να μην παίρνουν θέση στην τελική ευθεία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News