ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η στάση των ηττημένων εν όψει Β’ γύρου

ΚΙΝΑΛ: Η στάση των ηττημένων εν όψει Β’ γύρου

Μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο τι θα κάνουν οι 4 υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να μπουν στον δεύτερο γύρο και αν τελικά θα στηρίξουν κάποιον εκ των κ. Ανδρουλάκη – Παπανδρέου.  

Αναπόφευκτα το μεγαλύτερο βάρος το έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος που ξεπέρασε το 26% και οριακά δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο κ. Λοβέδος θα ανακοινώσει σήμερα τις προθέσεις του και όλα δείχνουν πως θα κινηθεί προς τον κ. Ανδρουλάκη, καθώς χθες ανέφερε σε συνέντευξη του πως το μήνυμα της κάλπης ήταν η ανανέωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «MR», χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου του πρότεινε να αποχωρήσει από την κούρσα και να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Τέταρτος στην σειρά με ποσοστό πάνω από 3% είναι ο Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης ευαγγελιζόταν ως υποψήφιος την ανανέωση, ένα αφήγημα που είναι πιο κοντά στον κ. Ανδρουλάκη.

Τέλος οι κ. Καστανίδης και Γερουλάνος δεν φαίνεται να έχουν πρόθεση να ανακοινώσουν κάποια στήριξη.  

Από την πλευρά του, ο νικητής του πρώτου γύρου Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του, δήλωσε πως οι ψηφοφόροι δεν παντρεύονται υποψηφίους και ο ίδιος δεν θα μπει σε διαδικασία συμφωνιών και ό,τι γίνει θα γίνει δημόσια και στο προσκήνιο.  

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ 

Από την πλευρά τους, τα δύο μεγάλα κόμματα σχολίασαν προσεκτικά την εκλογική διαδικασία. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά με το ποιο μήνυμα λαμβάνει η κυβέρνηση τόσο από τη χτεσινή μεγάλη συμμετοχή των πολιτικών στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ όσο και με την πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη ως επιλογή ανανέωσης και ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η εκλογή αρχηγού του ΚΙΝΑΛ είναι ένα πολιτικό γεγονός που η κυβέρνηση παρακολουθεί με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία αναδεικνύεται με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και όχι με την αποχή τους. Το σημαντικό είναι να μην μένουν τα κόμματα περίκλειστα. Είναι κάτι που κάνει η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής».

Από την πλευρά του ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «χθες (σσ προχθές) ήταν μια κακή νύχτα για τους δημοσκόπους, οι μετρήσεις ήταν τελικά πολύ μακριά από την πραγματικότητα». 

Διαβάστε επίσης: 

Τα μηνύματα της κάλπης του ΚΙΝΑΛ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News