Πολιτική Κυριακή 5/12/2021, 17:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης

Πάνω από 260.000 πολίτες είχαν ψηφίσει μέχρι τις 7.00 το απόγευμα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, αποφασίστηκε παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα, οπότε τα Εκλογικά Τμήματα θα λειτουργήσουν ως τις 20:00, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ. 

Σημειώνεται ότι ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε η αρμόδια επιτροπή να δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι όσοι αναμένουν η συνεχίζουν να προσέρχονται για να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα.

Επιπλέον, ο κ. Σπύρος Καρανικόλας εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου δήλωσε: «θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την εκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει».

«Με βάση την μέχρι τώρα συμμετοχή, η δική μας εκτίμηση είναι οτι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο», εκτίμησε ο κ. Καρανικόλας.

Σημειώνεται πως ούτε η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη είναι αρνητική σε παράταση, συνεπώς είναι πολύ πιθανό να δοθεί όσο υπάρχει ακόμη κόσμος εξώ από τα εκλογικά κέντρα. 

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 22.00. Θα είναι το 15% των συνολικών αποτελεσμάτων, ενώ περίπου στις 0.00 αναμένεται ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα από μεγαλύτερο δείγμα.

Πάνω από 260.000 πολίτες είχαν ψηφίσει μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των ψηφισάντων στις κάλπες του 2017.

Στις 14:00 το μεσημέρι, εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο τελικός αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ θα φτάσει τους 240.000.

Κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν λόγω πτώσης του δικτύου, σε λίγα εκλογικά κέντρα, αντιμετωπίσθηκαν γρήγορα.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News