Πολιτική Τετάρτη 27/10/2021, 07:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Το «τελευταίο αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 56 ετών, θα απευθύνουν σήμερα πολίτες, συνεργάτες της, αλλά και σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία συνοδεύοντας την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στο τελευταίο της ταξίδι. 

Διαβάστε ακόμη:

=> Φώφη Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά την πρόεδρό του με ένα βίντεο

=> Πανελλήνια συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος για σήμερα. Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, όπως και στις πρεσβείες της χώρας σε όλο τον κόσμο ως απόδοση τιμής στη Φώφη Γεννηματά.

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών-1
Φωτ. Intime

 

Η σορός της έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου έχει συρρεύσει πλήθος κόσμους. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και αμέσως μετά θα γίνει η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Στην εξόδιο ακολουθία αναμένεται να παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκπρόσωποι των θεσμικών αρχών της χώρας.

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών-2
Φωτ. Intime

 

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών-3
Φωτ. Intime

 

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών-4
Φωτ. Intime

 

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News