ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλήνια συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά

Παγώνει η πολιτική δραστηριότητα στη χώρα - Εθνικό πένθος αύριο, Τετάρτη

Πανελλήνια συγκίνηση για τη Φώφη Γεννηματά

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και απέραντη θλίψη στο πανελλήνιο «παγώνει» κάθε πολιτική δραστηριότητα έως αύριο Τετάρτη που είναι η κηδεία, σε μία ένδειξη σεβασμού στην εκλιπούσα και στην πολιτική της παρακαταθήκη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού άμεσα τροποποιήθηκε και τελικά ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα το βράδυ από το Ριάντ όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, ενώ η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες του έως την Τετάρτη, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε πως η Βουλή για μία εβδομάδα δεν έχει δραστηριότητα σε ένδειξη σεβασμού στην μνήμη της εκλιπούσας.

Μάλιστα όπως είπε θα υπάρξει και ειδική συνεδρίαση στην μνήμη της. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ την ίδια μέρα στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά η ταφή της στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.   

Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, όπως προβλέπει  Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News