Πολιτική Δευτέρα 25/10/2021, 14:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά

Tη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε με μήνυμά του στο Τwitter, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

«Είναι λυπηρό να μαθαίνω για τον θάνατο της αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία μετά την πανδημία. Σφοδρή μαχήτρια αλληλεγγύης, θα λείψει πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Ήταν ένα από τα πιο ευγενικά πρόσωπα που έχω γνωρίσει και αληθινή μαχήτρια για τη σοσιαλδημοκρατία και την αλληλεγγύη, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Φώφη μας άφησε πολύ νωρίς – οι σκέψεις μου είναι στην οικογένειά της, τους φίλους και τους συναδέλφους της» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Πληροφορούμαι με θλίψη τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter o πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί. «Έτρεφα εκτίμηση γι’ αυτήν την ενεργητική και πιστή στις ιδέες της γυναίκα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους» πρόσθεσε.

«Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς» ανέφερε για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά η πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσκε Γκαρσία Πέρεζ.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στην πολιτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» έγραψε σε ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News