Πολιτική Δευτέρα 18/10/2021, 15:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Πατέλης: Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής

Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του

Γιώργος Πατέλης: Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης. 

Ο καταδικασθείς -σε κάθειρξη 10 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση- επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του, προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.   

Ο εισαγγελικός λειτουργός, κατά την πρότασή του, πρότεινε την αποφυλάκισή του, ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών».  

Το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα, ανοίγοντας τον δρόμο για την αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη.  

Η κατάθεσή του για τη δολοφονία Φύσσα  

Στην απολογία του, το «πρωτοπαλίκαρο» της Χρυσής Αυγής είχε επιχειρήσει να πείσει ότι δεν είχε σχέση με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Δεν έβαλα κανέναν να κάνει φόνο. Πραγματικά λυπάμαι που κατέληξε αυτό το παιδί. Το καταδικάζω αυτό που έγινε. Με πέταξαν στη φυλακή σαν σκουπίδι. Οταν με πήρε ο Ρουπακιάς και μου είπε ότι μαχαίρωσε κάποιον του είπα κόψε το λαιμό σου», είχε ισχυριστεί ο Γ. Πατέλης αρνούμενος το βαρύ κατηγορητήριο..  

Αναφορικά με το πώς μπήκε στην οργάνωση το 2011, ο κ. Πατέλης είχε δηλώσει ότι τον «γοήτευσε» μια τελετή μνήμης για τα Ίμια: «Μου άρεσε πολύ αυτό που είδα. Είδα ανθρώπους να ψέλνουν το εθνικό ύμνο, είδα μια αγκαλιά ανθρώπων. Άρχισα να γνωρίζω μέσω Facebook παιδιά από τη Xρυσή Aυγή, όταν άρχισα να ψάχνω τι είναι αυτή η οργάνωση. Είχαμε κάνει ένα παρεάκι».  

Σχετικά με τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δήλωσε στην απολογία του: «Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».  

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News