Πολιτική Παρασκευή 17/09/2021, 21:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλένκοβιτς: Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μετά την πανδημία

Πλένκοβιτς: Να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας μετά την πανδημία

Τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα είχε επιδείξει αλληλεγγύη όταν η χώρα του επλήγη από τους δύο σεισμούς, ενώ υπενθύμισε πως το καλοκαίρι η Κροατία απέστειλε αεροπλάνο κατάσβεσης κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών. Η Κροατία είναι χώρα της Αδριατικής με ρίζες στη Μεσόγειο, δήλωσε ο ίδιος.

«Ήταν ευκαιρία να συζητήσουμε για πολιτικές εξελίξεις σε άλλα μέρη του κόσμου. Μιλήσαμε επίσης για μεταναστευτικές ροές και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9), ο Αντρέι Πλένκοβιτς. Προσέθεσε πως οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν για την ανταλλαγή εμπειριών, ώστε να καταπολεμήσουν με κατάλληλο τρόπο την πανδημία και να ενισχύσουν τους εμβολιασμούς.

«Πλέον βγαίνοντας από την πανδημία να καταβάλλουμε προσπάθεια για να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, προσθέτοντας επίσης ότι τα θέματα πολιτικής και ασφαλείας έχουν θεμελειώδη σημασία. «Έχουμε θέση η οποία στηρίζει την Κύπρο, υπέρ της ειρήνης και ασφάλειας στη Β. Αφρική», δήλωσε ο Α. Πλένκοβιτς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News