Πολιτική Παρασκευή 17/09/2021, 20:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάντσεθ: Αυξημένες τιμές ρεύματος – Ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

Σάντσεθ: Αυξημένες τιμές ρεύματος – Ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

Έκκληση για επίλυση του μεταναστευτικού απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED9).

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας τόνισε ότι «οι μεταναστευτικές ροές είναι έντονες για αυτό θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να έχουμε μία συγκεκριμένη απάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα». Όσον αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Μεσόγειο, ο Σάντσεθ επεσήμανε πως αυτές οι φυσικές καταστροφές θα είναι πλέον συχνότερες. Εκτός αυτού, βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όσους συνέδραμαν στην Ισπανία τους τελευταίους μήνες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ελλάδα, διότι όπως τόνισε, «η εμπειρία της μας δίδαξε χρήσιμα πράγματα».

Μιλώντας για τα θέματα της ασφάλειας, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε πως είναι πολύ σημαντική η ευρωπαϊκή άμυνα «γιατί μέσω αυτής θα οδηγηθούμε στην Ευρώπη της ασφάλειας και έτσι θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία». Περεταίρω, χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρήζει ευρωπαϊκής λύσης» τις αυξημένες τιμές του ρεύματος. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο» προσέθεσε και εκτίμησε πως «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες οι αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου θα απασχολεί τους Ευρωπαίους αξιωματούχους».

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να σταθεροποιήσουμε την άλλη πλευρά της Μεσογείου μέσω ψηφιακής ανάπτυξης και πολιτιστικών προγραμμάτων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News