Πολιτική Πέμπτη 16/09/2021, 15:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος EUMED 9 στην Αθήνα – Ποιοι ηγέτες θα δώσουν το «παρών»

Σύνοδος EUMED 9 στην Αθήνα – Ποιοι ηγέτες θα δώσουν το «παρών»

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα θα συνέλθει αύριο η Σύνοδος Κορυφής των  κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9).

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στις 17:00 θα αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9, στην οποία θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και στις 20:30 οι ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο EUMED 9 θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κροάτη ομόλογό του, ενώ στις14:15 ο θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργο της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News