Πολιτική Τετάρτη 15/09/2021, 21:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης

Χ. Σταϊκούρας: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Ξάνθης

Η κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από την Ξάνθη, δεύτερο σταθμό της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το δημαρχείο, όπου είχε συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη. Ο τελευταίος τόνισε πως ο υπουργός μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και ότι πάντα ανταποκρίνεται στα αιτήματα που του θέτει για διάφορα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μιλώντας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών της μεσαίας τάξης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών που επικεντρώνονται στις μειώσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, που απολαμβάνει σήμερα το σύνολο της κοινωνίας. Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε το δήμαρχο για τη θετική εξέλιξη σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, προσθέτοντας ότι «τα πιεστικά σας αιτήματα κατά τις επανειλημμένες επισκέψεις σας στην Αθήνα και στο γραφείο, με έφεραν σήμερα εδώ, ώστε να εξετάσουμε από κοντά όλα τα θέματα και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να δώσουμε λύση».

Όπως μεταδίδουν και τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε το επιμελητήριο Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, Στέλιο Μωραΐτη. Έπειτα συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε επίσης την Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, το οποίο μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπέγραψαν πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομικών μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΑΒ για την έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχύτας» και προσβλέπει στο σχεδιασμό και την κατασκευή μη επανδρωμένου drone με δυνατότητα κάθετης προσγείωσης/απογείωσης. Η σχεδίαση και επιχειρησιακή εκμετάλλευσή του, αφορά στην ικανοποίηση επιχειρησιακών απαιτήσεων εθνικής άμυνας και ασφάλειας, όπως επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, επιτήρηση θαλασσών, επιτήρηση εχθρικών δυνάμεων κλπ.. Το drone θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πολιτικής προστασίας (επιτήρηση δασών-έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιών, επιτήρηση και αξιολόγηση λοιπών φυσικών καταστροφών), καθώς και για πολλές εμπορικές χρήσεις. Ειδικότερα, το μη επανδρωμένο αερόχημα θα σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί ως μια πλατφόρμα σταθερής πτέρυγας, καινοτόμας γεωμετρίας, που θα του δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου διαφορετικού τύπου, μεγάλου όγκου και βάρους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News