Πολιτική Τρίτη 31/08/2021, 13:56
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εμπλοκή με τον Ευ. Αποστολάκη: Δεν αποδέχεται την υπουργική θέση

Εμπλοκή με τον Ευ. Αποστολάκη: Δεν αποδέχεται την υπουργική θέση

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στο ζήτημα του ανασχηματισμού λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την πρόταση να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο ίδιος σύμφωνα με δηλώσεις του στο ieidiseis.gr φέρεται να δήλωσε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί μία πρόταση «που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα». «Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη» ανέφερε.

Η είδηση της υπουργοποίησης του κ. Αποστολάκη, υπουργού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε προκαλέσει νωρίτερα την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση, αλλά πρόσκληση σε αποστασία» ανέφεραν συγκεκριμένα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα «ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς».

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν νωρίτερα το σκεπτικό πίσω από την επιλογή του πρωθυπουργού για την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη λέγοντας: «Ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Αμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News