ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ποια υπουργεία μπορεί να «σπάσουν»

Σκέψεις για δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος

Ανασχηματισμός: Ποια υπουργεία μπορεί να «σπάσουν»

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός δεν έγινε τελικά χθες Δευτέρα, δίνοντας παράταση στην αγωνία υπουργών αλλά και βουλευτών για τις επικείμενες αλλαγές. Επί της ουσίας πάντως οι αλλαγές στο σχήμα δεν μπορεί να αργήσουν για πολύ ακόμα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αργότερο έως την Πέμπτη θα έχουμε νέο κυβερνητικό σχήμα.

Είσοδος βουλευτών

Παρά το γεγονός πως οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κρατούν ερμητικά κλειστά στόματα, κάποιες πληροφορίες φαίνεται πως συγκλίνουν: στο νέο σχήμα όπως όλα δείχνουν θα μπουν αρκετοί βουλευτές με τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο να είναι του Σίμου Κεδίκογλου, του Χρήστου Μπουκώρου, της Ελενας Ράπρη, του Θάνου Πλεύρη, του Ανδρέα Κατσανιώτη, του Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Μάξιμου Σενετάκη και ίσως του Σταύρου Κελέτση.

Σπάσιμο υπουργείων

Κατά τα λοιπά κλειδιά για τον ανασχηματισμό θεωρούνται τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη που βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης. Ανοιχτό είναι το ερώτημα τι θα γίνει στο υπουργείο Τουρισμού, το Δικαιοσύνης και το Πολιτισμού, που μπορεί να δούμε μετακινήσεις όχι μόνο σε επίπεδο υφυπουργών, αλλά και υπουργών.

Κατά τα λοιπά η συζήτηση για σπάσιμο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξακολουθεί να είναι υπαρκτή. Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει κατά πολλούς τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ αντίστοιχη συζήτηση υπάρχει και το Προστασίας του Πολίτης με το Πολιτικής Προστασίας, καθώς η συγκυρία θεωρείται ιδανική μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές για μία επανεκκίνηση και στους δύο τομείς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News