Πολιτική Τρίτη 31/08/2021, 09:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Στις 11.00 οι ανακοινώσεις

Ανασχηματισμός: Στις 11.00 οι ανακοινώσεις

Στις 11:00 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr στο νέο σχήμα αναμένεται να μπουν αρκετοί βουλευτές με τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο να είναι αυτά των: Σίμου Κεδίκογλου, Χρήστου Μπουκώρου, Ελενας Ράπρη, Θάνου Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Μάξιμου Σενετάκη και ίσως του Σταύρου Κελέτση.

Σπάσιμο υπουργείων

Κατά τα λοιπά κλειδιά για τον ανασχηματισμό θεωρούνται τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη που βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης. Ανοιχτό είναι το ερώτημα τι θα γίνει στο υπουργείο Τουρισμού, το Δικαιοσύνης και το Πολιτισμού, που μπορεί να δούμε μετακινήσεις όχι μόνο σε επίπεδο υφυπουργών, αλλά και υπουργών.

Κατά τα λοιπά η συζήτηση για σπάσιμο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξακολουθεί να είναι υπαρκτή. Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει κατά πολλούς τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ αντίστοιχη συζήτηση υπάρχει και το Προστασίας του Πολίτης με το Πολιτικής Προστασίας, καθώς η συγκυρία θεωρείται ιδανική μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές για μία επανεκκίνηση και στους δύο τομείς.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News