Πολιτική Σάββατο 28/08/2021, 10:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: «Παράθυρο» για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε εργαζόμενους δημόσιων υπηρεσιών

Στ. Πέτσας: «Παράθυρο» για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε εργαζόμενους δημόσιων υπηρεσιών

Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και σε άλλους κλάδους του δημόσιου άφησε ανοιχτό ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και αυτούς που το επόμενο διάστημα θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι’ αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ερωτηθείς για την πιθανή επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών. «Μιλάμε για την εφορία, τα ΚΕΠ, τον ΕΦΚΑ, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κυρίως μιλάμε για αυτές τις κατηγορίες. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο στην εστίαση ο κ. Πέτσας απάντησε: «Είναι κάτι που μας απασχολεί, κι απασχολεί και την αγορά πολύ καιρό πριν. Η ίδια η αγορά θα το ρυθμίσει. Πιστεύουμε ότι θα έχουν ήδη εμβολιαστεί οι άνθρωποι της εστίασης» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς σημείωσε πως «έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμού» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News